Over Zanshin

Bij Budoschool Zanshin kunt u terecht voor judo- en aikibudolessen. De judolessen worden gegeven aan kinderen vanaf zes jaar en aan volwassenen; de aikibudolessen zijn voor personen van twaalf jaar en ouder. Budoschool Zanshin verzorgt ook workshops judo voor basisscholen.

De lessen worden gegeven door Dave Daalmans, judoleraar B en aikibudoleraar B. Dave beoefent judo en aikibudo sinds 1994 en heeft van 1996 tot 2000 een opleiding tot judoleraar aan het CIOS te Overveen doorlopen. Sinds 2001 werkt hij als fulltime judoleraar. Dave is vierde dan aikibudo, derde dan judo en eerste dan kobudo (Katori Shinto Ryu).

De judolessen worden gegeven in Vuren (op dinsdag en donderdag) en in Arkel (op woensdag). De aikibudoles is op maandagavond in Arkel en op donderdagavond in Vuren. Zie voor meer informatie over locaties en tijden de lesinfo.

Zanshin is een Japanse term, die belangrijk is in de Japanse krijgskunsten. Het betekent letterlijk alertheid, het behouden van vorm. In bredere zin betekent het: een voortdurende controle over de tegenstander behouden, gekarakteriseerd door een complete, voortdurende concentratie, zichtbaar in de mentale en fysieke houding.